Wie heeft gezegd dat liefde blind is? Zij is de enige die 
scherp ziet; zij ontdekt schoonheden, waar anderen niets merken
A. Frossard

Column

Wat mankeert mijn kind? Vertrouwen op je innerlijk weten

Dit verhaal gaat over het denken in stereotypen en daardoor juist iets niet zien of opmerken. Een verschuiving van uiterlijk naar innerlijk weten. Een mooi voorbeeld. Mijn kind heeft last van ontstekingen in de mond. Het begint onschuldig. Niets aan de hand. Lekker een dagje thuis. Lees meer »

Hoe ga je om met het probleem van je kind en je eigen onrust daarover ?

Oktober. De zomervakantie vier weken voorbij. Het dagelijks ritme wordt al weer normaal. En je merkt ‘t. Ook de dagelijkse beslommeringen met je kind zijn terug: geen zin (in huiswerk maken), treuzelen (om op tijd naar bed te gaan), afspraken vergeten, uitstellen, geen structuur, etc. I Lees meer »

Vele mogelijkheden en die ene kans over het hoofd zien

De zomervakantie staat voor deur. Maar voordat je kunt vertrekken heb je het als ouder vaak nog even extra druk. De laatste losse eindjes van het schooljaar moeten nog worden afgerond. En in dat afronden maak je soms al keuzes voor het nieuwe (school)jaar. Lees meer »

Loop jij weleens met je kind tegen die spreekwoordelijke muur...? 3 tips om te doorbreken

Ik heb van die dagen waarop ik als ouder denk ‘laat ik deze dag maar even passeren’. Situaties waarin ik met mijn (stief)kinderen niet voor of achter uit lijk te komen. Zo’n moment had ik weer even afgelopen maand. En net op dat moment kreeg ik dit artikel van ondernemerscoach Nicky Koopmans via... Lees meer »

Een kind staat steviger als het de wereld in z'n eigen tempo mag begrijpen

Knieval. Dit woord gebruikt architect Bjarne Mastenbroek onlangs in een interview. Hij vertelt over zijn levenslessen van werk en privéleven. Op een ding is hij trots: zijn volwassen kinderen, als hij ziet hoe ze met het leven omgaan. Lees meer »

Kind-oudertrajectenDe parel in de oester >> Vertel eens >>


Spiegelbeeld >> Zie mij >>