Wie heeft gezegd dat liefde blind is? Zij is de enige die 
scherp ziet; zij ontdekt schoonheden, waar anderen niets merken
A. Frossard

Column

Etiket autist! Maar ik wil juist geen etiket

Dit weekend kwam ik een column in het NRC tegen geschreven door Hind Fraihi, freelance journaliste. Het gaat over haar zoon van zes jaar. Woensdag 2 april vierden we ‘Wereld Autisme Dag’. Voor Hind Fraihi is het iedere dag ‘Autisme Dag’. Haar zoon van zes is namelijk autistisch. Hind pr Lees meer »

De vrije ruimte van je kind

Wat gebeurt er als je in de vrije ruimte komt van je kind? Wat ik versta onder vrije ruimte is dat ieder kind, ieder mens een eigen ruimte in de wereld in neemt. Fysiek ruimte in nemen is merkbaar wanneer je dicht boven op iemand staat en letterlijk op iemands tenen staat. Lees meer »

Met open blik kijken naar je kind

Voor mij is januari weer leerzaam gestart. Ik vind het telkens weer mooi om te zien wat je teweeg kunt brengen wanneer je met open blik kijkt en handelt naar je kind. In dit geval ging het om mijn eigen kind. Mijn kind is voor onderzoek, een kijkoperatie, opgenomen in het ziekenhuis. Lees meer »

Zo zouden we allemaal met elkaar om kunnen gaan

Het jaar zit er weer bijna op. De laatste weken waar we afscheid nemen van het oude en beginnen aan het nieuwe of het nieuwe tot ons laten komen. Het zijn de dagen en weken van bezinning, van mogelijk een nieuwe start. Ik moest in dit verband de afgelopen week weer denken aan de film ‘Intouchable... Lees meer »

Gun je kind zijn eigen worsteling

Dit verhaal ‘ De parabel van een vlinder’ kreeg ik toegestuurd. Ter inspiratie. Een mooie metafoor voor hoe je je kind al worstelend iets eigen ziet maken. De parabel van de vlinder Een man had eens een cocon van een vlinder gevonden. Op een dag verscheen er een kleine opening in de cocon. De Lees meer »

Kind-oudertrajectenDe parel in de oester >> Vertel eens >>


Spiegelbeeld >> Zie mij >>