Wie heeft gezegd dat liefde blind is? Zij is de enige die 
scherp ziet; zij ontdekt schoonheden, waar anderen niets merken
A. Frossard

Column

Als we nu eens alle kinderen in een hartje stoppen in plaats van een hokje

Hartverwarmend! Dat is toch wat je wilt, van je kind houden, onvoorwaardelijk? Deze tekening en tekst vond ik in mijn mailbox. Regelmatig ontvang ik nieuwsbrieven van Bewust Achterhoek, het netwerk waar ik als therapeut bij ben aangesloten. Lees meer »

Mijn kind is (g)een pestkop

Ik kwam een uitspraak tegen van een leraar die vertelde dat ouders het beeld hebben dat het altijd een ander kind is die pest en het nooit gaat om hun eigen kind. Wanneer je het woord pesten intikt bij Google krijg je 1.300.000 hits. Het houdt ons bezig. Lees meer »

Een verademing

In aanloop richting het nieuwe jaar las ik het boek ‘Bewust ouderschap’ geschreven door Shefali Tsabary. Ik kwam een lijstje tegen om ‘ja’ te zeggen tegen je kind. Het gaf meteen zo’n energie, vanwege zijn eenvoud en vanzelfsprekendheid. Een verad Lees meer »

Als je kind niet eet: beleef het eten

‘Ai’, denk ik, ‘dat gaat hem niet worden’. Diverse soorten lolly’s gemaakt van hoogwaardig plastic in pastel kleuren liggen uitgestald naar de toeschouwers te kijken. Een mooie vormgegeven folder maakt het geheel compleet. Het streelt de ogen. Ik sta bij een stand op de Designbeurs in Eindhoven. Design is Lees meer »

Hoe wordt mijn kind intelligent: het leven zelf maakt je slim!

Om slimmer te worden bieden breintrainingbedrijfjes computerprogramma’s aan om je brein te trainen. Hersenfuncties ontwikkelen door ze vaak te gebruiken, dat is de insteek. Door middel van beloningen worden nieuwe patronen ingesleten. NRC-Handelsblad wijdde er afgelopen maand een artikel aan. H Lees meer »

Kind-oudertrajectenDe parel in de oester >> Vertel eens >>


Spiegelbeeld >> Zie mij >>