Wie heeft gezegd dat liefde blind is? Zij is de enige die 
scherp ziet; zij ontdekt schoonheden, waar anderen niets merken
A. Frossard

Welkom bij Kinderpraktijk Liv

Loop je tegen onbegrepen, lastig of moeilijk gedrag aan van je kind?

Het aanbod van ‘Liv’ leert je om het onbegrepen of lastige gedrag van je kind te doorzien, zodat je weer met plezier je kind kunt opvoeden.

Ouders willen het beste voor hun kind, maar als je kind lastig is om mee om te gaan ontstaat er vaak twijfel

En als het niet lukt om er uit te komen, wordt opvoeden een energievreter.

'Liv' helpt je om het onbegrepen of lastige gedrag van je kind te doorzien. Deze werkwijze biedt je de mogelijkheid om lastig gedrag op te lossen dan wel hanteerbaar te maken. Je krijgt beter inzicht in wat hoort bij je kind en wie jij bent als ouder. Je krijgt weer rust en verbinding met je kind.

Voor wie een voorproefje wil van de achtergronden en mogelijkheden: ‘Mijn kind is lastig', 4 eye-openers voor een gelukkige relatie met je kind lees verder

 Column

Als we nu eens alle kinderen in een hartje stoppen in plaats van een hokje

Hartverwarmend! Dat is toch wat je wilt, van je kind houden, onvoorwaardelijk? Deze tekening en tekst vond ik in mijn mailbox. Regelmatig ontvang ik nieuwsbrieven van Bewust Achterhoek, het netwerk waar ik als therapeut bij ben aangesloten. Lees meer »

Mijn kind is (g)een pestkop

Ik kwam een uitspraak tegen van een leraar die vertelde dat ouders het beeld hebben dat het altijd een ander kind is die pest en het nooit gaat om hun eigen kind. Wanneer je het woord pesten intikt bij Google krijg je 1.300.000 hits. Het houdt ons bezig. Lees meer »

Een verademing

In aanloop richting het nieuwe jaar las ik het boek ‘Bewust ouderschap’ geschreven door Shefali Tsabary. Ik kwam een lijstje tegen om ‘ja’ te zeggen tegen je kind. Het gaf meteen zo’n energie, vanwege zijn eenvoud en vanzelfsprekendheid. Een verad Lees meer »

Als je kind niet eet: beleef het eten

‘Ai’, denk ik, ‘dat gaat hem niet worden’. Diverse soorten lolly’s gemaakt van hoogwaardig plastic in pastel kleuren liggen uitgestald naar de toeschouwers te kijken. Een mooie vormgegeven folder maakt het geheel compleet. Het streelt de ogen. Ik sta bij een stand op de Designbeurs in Eindhoven. Design is Lees meer »

Hoe wordt mijn kind intelligent: het leven zelf maakt je slim!

Om slimmer te worden bieden breintrainingbedrijfjes computerprogramma’s aan om je brein te trainen. Hersenfuncties ontwikkelen door ze vaak te gebruiken, dat is de insteek. Door middel van beloningen worden nieuwe patronen ingesleten. NRC-Handelsblad wijdde er afgelopen maand een artikel aan. H Lees meer »

Kind-oudertrajectenDe parel in de oester >> Vertel eens >>


Spiegelbeeld >> Zie mij >>