Wie heeft gezegd dat liefde blind is? Zij is de enige die 
scherp ziet; zij ontdekt schoonheden, waar anderen niets merken
A. Frossard

Welkom bij Kinderpraktijk Liv

Loop je tegen onbegrepen, lastig of moeilijk gedrag aan van je kind?

Het aanbod van ‘Liv’ leert je om het onbegrepen of lastige gedrag van je kind te doorzien, zodat je weer met plezier je kind kunt opvoeden.

Ouders willen het beste voor hun kind, maar als je kind lastig is om mee om te gaan ontstaat er vaak twijfel

En als het niet lukt om er uit te komen, wordt opvoeden een energievreter.

'Liv' helpt je om het onbegrepen of lastige gedrag van je kind te doorzien. Deze werkwijze biedt je de mogelijkheid om lastig gedrag op te lossen dan wel hanteerbaar te maken. Je krijgt beter inzicht in wat hoort bij je kind en wie jij bent als ouder. Je krijgt weer rust en verbinding met je kind.

Voor wie een voorproefje wil van de achtergronden en mogelijkheden: ‘Mijn kind is lastig', 4 eye-openers voor een gelukkige relatie met je kind lees verder

 Column

Opvoeden in verbondenheid

‘Mama, leuk dat je thuis bent, is er tenminste nog iemand waar ik op kan vertrouwen’ , dat is wat ik tegen mezelf zeg, als ik de voordeur openmaak en mijn kind ondertussen naar binnen loopt. Ze haalt haar neus er voor op. Het eerste waar ze naar vraagt: ‘Waar is Els?’ De t Lees meer »

Als straf of beloning niet helpt

September. Het ritme van de werkweek bepaald weer het leven. We zijn aan het werk in de therapiekamer. ‘Krijg ik een sticker’, vraagt het meisje als we klaar zijn met de opdracht. ‘Waarom?’, vraag ik. ‘Als ik goed heb gewerkt, krijg ik altijd een sticker.’ Even weet ik niet zo snel wat ik moet ze... Lees meer »

Vakantietip! Kunst voor in de kinderkamer

Wat hangt er aan kunst op de slaapkamer van je kind? Is de kamer behangen met zijn of haar idool? Hangt zijn of haar eigen schilderwerk aan de muur? Of heb je kunst van de grote kunstschilders in de kinderkamer(s) aan de muur hangen? Is de muur bekleed vanuit de mode? Lees meer »

Play Station opvoeding

Play Station opvoeding. Ik heb het woord niet zelf bedacht. Het gaat ook niet over kinderen die spelen met PlayStation en wat de gevolgen kunnen zijn. De term kwam ik tegen in de topsport. Bij Ajax wordt deze term gebruikt voor trainers die zich een ongeluk coachen bij jeugdwedstrijden: Lees meer »

De Parel

Problemen met je kind? Wees als een oester en omarm het probleem van je kind. Ze is moeder van twee kinderen. Haar ene dochter maakt haar vaak boos. Het lijkt wel alsof ze niet WIL luisteren. Ze is ook nooit meegaand. Doet echt niet wat moeder van haar vraagt. Moeder begrijpt haar dochter niet. Lees meer »

Kind-oudertrajectenDe parel in de oester >> Vertel eens >>


Spiegelbeeld >> Zie mij >>